Goodwill vs. oceňovací rozdíl k nabytému majetku dle české legislativy - Pšenička, Jiří (2008)
Práce rozdebírá rozvahové položky "goodwill" a "oceňovací rozdíl k nabytému majetku" dle platné české legislativy. První kapitola je zaměřena obecně na položku goodwill, vysvětluje její podstatu a její složky. V druhé kapitole je již goodwill rozdělen na dvě položky a objasňovány z pohledu českého práva. To jak ho definuje české právo, jak se účtuje, atd. V závěrečné kapitole jsou ukázány příklady akvizic podniků s použitím obou těchto položek.