Výsledek hospodaření fyzických osob - účetnictví vs. daňová evidence - Vrbová, Tereza; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se věnuje problematice zjišťování výsledku hospodaření fyzických osob v účetnictví a daňové evidenci. Nejprve se zaměřuje na výsledek a jeho rozdílné pojetí v evidencích obecně. Popisuje zjišťování výsledku hospodaření na akruální a peněžní bázi, definuje jednotlivé prvky výsledku hospodaření jako jsou náklady, výnosy, přínosy a újmy a příjmy a výdaje. Další část práce se soustředí na legislativu upravující výsledek hospodaření v České republice (v účetnictví a daňové evidenci). Jedna z kapitol se orientuje na některé hospodářské operace, které ovlivňují výsledek hospodaření, přičemž je zde zdůrazněn odlišný postup v případě účetnictví a daňové evidence. Práci uzavírá krátký příklad, který by měl celou problematiku více přiblížit.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; náklady; daňová evidence; příjmy; účetnictví; diplomové práce; costs; tax accounting; income; accounting; master's theses