Ocenění podniku - Macek, Pavel; Scholleová, Hana, 1964-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem práce je stanovení hodnoty podniku Okna Macek, s.r.o. Teoretická část práce se zabývá postupy, metodami a nástroji ocenění podniku. Praktická část tyto postupy aplikuje na cílový podnik. V úvodu jsou uvedeny základní informace o společnosti, představena organizační struktura a produktový sortiment. Následuje strategická analýza, v níž je analyzován vývoj makroprostředí a mikroprostředí podniku. Finanční analýza hodnotí finanční zdraví podniku analýzou absolutních, poměrových a souhrnných ukazatelů a dále mezipodnikového srovnání. Poté je zpracován plán generátorů hodnoty, tj. tržeb, investic a pracovního kapitálu. Na jeho základě jsou sestaveny plánované účetní výkazy, rozvaha, výsledovka a cash flow. V poslední části je podnik oceněn dvoufázovou metodou diskontovaných cash flow ve variantě FCFE. Diskontní míra je stanovena pomocí modelu CAPM a stavebnicového modelu INFA. Závěr práce je tvořen výrokem ocenění.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses