Stanovení hodnoty podniku Agrostroj Pelhřimov, a.s. - Slavíková, Michaela (2008)
Cílem diplomové práce je stanovení hodnoty strojírenského podniku Agrostroj Pelhřimov a.s. Diplomová práce je složena z části teoretické a praktické. Součástí první je analýza metod ocenění včetně podrobnějšího rozboru aplikované výnosové metody. Na ni navazuje finanční plán, který vychází ze strategické, finanční a makroekonomické analýzy. V praktické části jsou už použity získané vstupní údaje, které jsou pomocí použitých výpočtů vyhodnoceny. Následně je analyzován podnik jako celek a naplánován jeho vývoj. Poslední fází je stanovení celkové hodnoty společnosti.