Stanovení hodnoty podniku ELMO, spol. s r. o. - Pospíšil, Jan (2008)
Hlavním cílem diplomové práce "Stanovení hodnoty podniku ELMO, spol. s r.o." je co nejpřesněji odhadnout tržní hodnotu společnosti ELMO, spol. s r.o. Základ práce tvoří přehled a popis výnosových metod oceňování podniku. V analytické části diplomové práce jsou uvedeny informace o oceňované společnosti. Dále je provedena finančí analýza a analýza ocenění na jejichž základě je sestaven finanční plán. V dalším kroku jsou aplikovány výnosové metody. V konečné fázi je vyřčen výrok o odhadnuté hodnotě.