Vybrané aspekty podnikatelského prostředí v ČR - Hnilicová, Anna (2008)
Podnikatelské prostředí je významným faktorem rozvoje podnikání, ekonomického růstu a růstu konkurenceschopnosti. Cílem diplomové práce je analýza vybraných aspektů podnikatelského prostředí, jeho klíčových složek a vyvození důsledků pro vývoj podnikatelského prostředí v České republice. Součástí diplomové práce je také způsob podpory podnikání po vstupu do Evropské unie v roce 2004 a detailní popis mechanismů a principů čerpání dotací. 1. kapitola: Vymezení pojmu podnikatelské prostředí, jeho struktura a komponenty 2. kapitola: Porovnání podnikatelského prostředí nových členských států Evropské unie 3. kapitola: Podpora podnikatelského prostředí z prostředků Operačních programů 4. kapitola: Program podpory Inovace