Vybrané aspekty podnikatelského prostředí v ČR - Hnilicová, Anna; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Podnikatelské prostředí je významným faktorem rozvoje podnikání, ekonomického růstu a růstu konkurenceschopnosti. Cílem diplomové práce je analýza vybraných aspektů podnikatelského prostředí, jeho klíčových složek a vyvození důsledků pro vývoj podnikatelského prostředí v České republice. Součástí diplomové práce je také způsob podpory podnikání po vstupu do Evropské unie v roce 2004 a detailní popis mechanismů a principů čerpání dotací. 1. kapitola: Vymezení pojmu podnikatelské prostředí, jeho struktura a komponenty 2. kapitola: Porovnání podnikatelského prostředí nových členských států Evropské unie 3. kapitola: Podpora podnikatelského prostředí z prostředků Operačních programů 4. kapitola: Program podpory Inovace
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; inovace; konkurenceschopnost; diplomové práce; innovations; competitiveness; master's theses