Frameworky pro objektově relační mapování - Patrný, Vojtěch; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Hrnko, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá frameworky a postupy pro objektově relační mapování (ORM) v prostředí programovacího jazyka Java. Cílem práce je ukázat návrhové vzory pro ORM, představit standardy a hlavní implementace Java ORM frameworků, najít vhodná kritéria pro srovnání ORM frameworků a na případové studii ukázat implementaci ORM pomocí vybraných frameworků. Práce má následující strukturu: Nejprve se věnuje základním návrhovým vzorům, přístupům k mapování objektů a vlastnostem ORM frameworků ovlivňující výkon aplikací. Následující část popisuje dostupné standardy a implementace ORM v prostředí jazyka Java a představuje případovou studii, která tvoří přílohu práce. V poslední části práce se nachází kritéria pro hodnocení ORM frameworků a porovnání hlavních implementací standardu JPA.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; Java (programovací jazyk); diplomové práce; Java (programming language); master's theses