Interní audit v telekomunikační společnosti - Kárová, Ladislava (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou interního auditu. Cílem práce je na základě teoretických znalostí a praktických zkušeností vysvětlit a popsat interní audit a práci interního auditora. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část. Teoretická část se věnuje historii interního auditu, osobě a profesi interního auditora, hodnocení kvality interního auditu a porovnává interní audit s externím. Aplikační část je zaměřena na jednotku interního auditu v obchodní společnosti a pojednává nejprve o normách, které vymezují profesi auditora a poté se již věnuje činnosti interního auditora od plánování auditu, přes jeho provedení a auditní zprávu, až k monitorování nápravných opatření.