Analýza pracovní spokojenosti zaměstnanců - Mašátová, Jana (2008)
Cílem diplomové práce bylo shrnout základní teoretické poznatky a identifikovat základní faktory pracovní spokojenosti, provést analýzu pracovní spokojenosti s cílem identifikovat faktory pracovní spokojenosti a nespokojenosti a na základě výsledků z výzkumu navrhnout zlepšující opatření. Byly k tomu použity metody dotazníkového šetření a strukturovaných rozhovorů. Metoda dotazníkového šetření byla použita pro technicko-hospodářské zaměstnance a pro dělníky. Strukturované rozhovory byly provedeny s pěti nejvyššími manažery. Respondenti byli dotazováni na spokojenost s obsahem práce, odměňováním, podporou osobního rozvoje a kariérového růstu, se vztahy na pracovišti a pracovními podmínkami. Na závěr byli také dotazováni na vztah ke společnosti, pro kterou pracují.