Analýza pracovní spokojenosti zaměstnanců - Mašátová, Jana; Stříteský, Marek; Rys, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem diplomové práce bylo shrnout základní teoretické poznatky a identifikovat základní faktory pracovní spokojenosti, provést analýzu pracovní spokojenosti s cílem identifikovat faktory pracovní spokojenosti a nespokojenosti a na základě výsledků z výzkumu navrhnout zlepšující opatření. Byly k tomu použity metody dotazníkového šetření a strukturovaných rozhovorů. Metoda dotazníkového šetření byla použita pro technicko-hospodářské zaměstnance a pro dělníky. Strukturované rozhovory byly provedeny s pěti nejvyššími manažery. Respondenti byli dotazováni na spokojenost s obsahem práce, odměňováním, podporou osobního rozvoje a kariérového růstu, se vztahy na pracovišti a pracovními podmínkami. Na závěr byli také dotazováni na vztah ke společnosti, pro kterou pracují.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; pracovní spokojenost; empirický výzkum; diplomové práce; job satisfaction; empirical research; master's theses