Majetková struktura podniku, její význam a faktory jejího utváření - Šestáková, Kateřina; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
V mé bakalářské práci jsem se soustředila zejména na popis základních charakteristik jednotlivých složek majetkové struktury podniku. A to jak z hlediska kvantitativního, tak z hlediska kvalitativního. Vycházím z předpokladu, že mezi hlavní faktory ovlivňující majetkovou strukturu patří předmět podnikání, technická náročnost výroby a také zejména situace na trhu. Zaměřuji se na změnu postavení dlouhodobého majetku z hlediska času. Dále nastiňuji různé možnosti v investičním rozhodování podnikatele a jejich dopadu do majetkové struktury podniku. A také důsledky zařazení jednotlivých skupin majetku buď do oběžných či do dlouhodobých aktiv. Což vychází z jejich funkčních charakteristik a konkrétních podmínek. Závěrem jsem zhodnotila majetkovou strukturu podniku pomocí jednotlivých ukazatelů a zdůraznila nutnost posuzování výsledků daných ukazatelů ve vzájemných souvislostech.
Vedoucí práce: František Ducheček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses