Dátová architektúra a dátové sklady v bankovníctve - Juhás, Michal (2008)
Diplomová práca sa zaoberá dátovou architektúrou a dátovými skladmi v bankovej vertikále. V prvej časti analyzujem odlišné prístupy budovania dátových skladov, následne sa špecializujem na operatívne a analytické data marty. Analyzujem ich význam, rozdiely a umiestnenie v podnikovej architektúre. V tretej kapitole sa zameriam na jeden konkrétny data mart -- Asset Liability Management -- u ktorého zisťujem biznisové dôvody vzniku. V nasledujúcej kapitole analyzujem celý životný cyklus tohoto data martu z dvoch pohľadov -- oblasť projektového menežmentu a oblasť technickej implementácie. Hlavný prínos práce vidím predovšetkým v analýze jednotlivých aspektov projektu ALM.