Daňová evidence u plátce DPH - Luňáčková, Irena (2008)
Práce zpracovává problematiku daňové evidence a problematiku daně z přidané hodnoty. Kdo vede daňovou evidenci, její legislativní úprava, doklady v daňové evidenci, forma vedení daňové evidence příjmů a výdajů, závazků, pohledávek, zásob a dlouhodobého majetku. Legislativní úprava DPH, kdo je plátcem DPH, daňové doklady, zdanitelná a osvobozená plnění, nárok na odpočet DPH, uplatňování DPH v tuzemsku, uplatňování DPH v rámci EU, uplatňování DPH při obchodování se třetími zeměmi. Souhrnný příklad, který slouží jako realistická ukázka vedení daňové evidence v excelu a způsobu sestavení přiznání k DPH a záznamní povinnosti.