Daňová evidence u plátce DPH - Luňáčková, Irena; Cardová, Zdenka, 1951-; Holubová, Vanda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce zpracovává problematiku daňové evidence a problematiku daně z přidané hodnoty. Kdo vede daňovou evidenci, její legislativní úprava, doklady v daňové evidenci, forma vedení daňové evidence příjmů a výdajů, závazků, pohledávek, zásob a dlouhodobého majetku. Legislativní úprava DPH, kdo je plátcem DPH, daňové doklady, zdanitelná a osvobozená plnění, nárok na odpočet DPH, uplatňování DPH v tuzemsku, uplatňování DPH v rámci EU, uplatňování DPH při obchodování se třetími zeměmi. Souhrnný příklad, který slouží jako realistická ukázka vedení daňové evidence v excelu a způsobu sestavení přiznání k DPH a záznamní povinnosti.
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses