Možnost financování koupě malometrážního bytu - Jůzl, Ondřej; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti financování bydlení v České republice. Pozornost je věnována především vlastnickému bydlení s důrazem na malometrážní byty. V první části nejprve porovnávám vlastnické bydlení s pronájmem, dále pak stručně charakterizuji bytový fond ČR a faktory ovlivňující způsob financování a poptávku po bydlení obecně. Druhá část je teoretická a pojednává o jednotlivých možnostech financování bytu. Nejvíce se zaměřuje na dva nejčastější způsoby, kterými jsou stavební spoření a hypoteční úvěry. Třetí část analyzuje jednotlivé finanční produkty různých bank a stavebních spořitelen. I v tomto případě je největší pozornost věnována porovnání stavebních spoření a hypotečních úvěru, které jsou v současnosti na trhu nabízeny. Poslední část obsahuje případovou studii řešící problém financování koupě bytu. Ze studie je dobře patrné, jak lze řešit určitou konkrétní situaci.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses