Vykazování dlouhodobých zakázek podle IFRS - Bahenská, Monika (2009)
Diplomová práce se zabývá pravidly pro správné vykázání výnosů z dlouhodobých zakázek, které vychází z Mezinárodního účetního standardu IAS 11 -- Stavební smlouvy. Nejprve je stručně popsán vznik a vývoj standardů a struktura IAS 11. Kapitola č. 3 definuje základní pojmy. Ve čtvrté kapitole je rozbor nákladů a výnosů z dlouhodobých kontraktů podle IAS 11 i podle IAS 18. Pátá kapitola analyzuje metody uznávání nákladů a výnosů včetně příkladů a požadavků na zveřejnění, problémy spojené s vykazováním a metody používané v ČR. Šestá kapitola se zabývá souvisejícími interpretacemi. Poslední část práce je věnována výzkumu deseti výročních zpráv s cílem objasnit dodržování standardů IFRS v praxi.