Franchisingový systém a strategie společnosti Jazykový Institut Praha, s.r.o. - Mrázková, Jitka (2008)
V diplomové práci je navržen franchisingový systém a strategie pro společnost Jazykový Institut Praha, s.r.o. Návrh vychází z teoretických poznatků uvedených v odborné literatuře, z analýzy trhu jazykových služeb a jeho výhledu do budoucna a také z historického vývoje společnosti, její současné situace a záměrů majitelů společnosti. Práce je rozdělena na tři základní části. První část je teoretická, druhá analytická a třetí část obsahuje vlastní návrhy a doporučení.