Možnosti sloučení vyměřovacího základu a základu daně u zaměstnanců - Jindrová, Blanka (2009)
Tato práce pojednává o problematice struktury vyměřovacích základů na veřejné zdravotní pojištění, na sociální zabezpečení a o problematice struktury základu daně z příjmu fyzických osob, respektive dílčího základu daně příjmů fyzických osob dle §6 - příjmy ze závislé činnosti a fukční požitky. Především pojednává o odlišnostech, které se mezi vyměřovacími základy a dílčím základem daně vyskytují a směřuje k návrhu sloučení těchto základů.