Analýza příjmové stránky státních závěrečných účtů v letech 1993 -- 2007 - Roučková, Kateřina (2009)
Práce se obecně zabývá tématikou státního rozpočtu a státního závěrečného účtu. Konkrétními cíli práce je jednak analýza státních závěrečných účtů České republiky v letech 1993 -- 2007 a hlavně vyhodnocení míry úspěšnosti vlád v sestavování státních rozpočtů v porovnání s výsledky zveřejněnými ve státních závěrečných účtech jednotlivých let. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola tvoří teoretický základ pro kapitoly následující. Zabývá se charakteristikou, obsahem a vysvětlením nejdůležitějších prvků státního rozpočtu a státního závěrečného účtu. Druhá kapitola řeší vedlejší cíl práce, tedy analýzu státních závěrečných účtů České republiky v letech 1993 -- 2007 z pohledu daňových příjmů. Ve třetí kapitole je pozornost zaměřena na analýzu a vyhodnocení úspěšnosti vlád v sestavování vybraných částí státních rozpočtů.