Analýza příjmové stránky státních závěrečných účtů v letech 1993 -- 2007 - Roučková, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se obecně zabývá tématikou státního rozpočtu a státního závěrečného účtu. Konkrétními cíli práce je jednak analýza státních závěrečných účtů České republiky v letech 1993 -- 2007 a hlavně vyhodnocení míry úspěšnosti vlád v sestavování státních rozpočtů v porovnání s výsledky zveřejněnými ve státních závěrečných účtech jednotlivých let. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola tvoří teoretický základ pro kapitoly následující. Zabývá se charakteristikou, obsahem a vysvětlením nejdůležitějších prvků státního rozpočtu a státního závěrečného účtu. Druhá kapitola řeší vedlejší cíl práce, tedy analýzu státních závěrečných účtů České republiky v letech 1993 -- 2007 z pohledu daňových příjmů. Ve třetí kapitole je pozornost zaměřena na analýzu a vyhodnocení úspěšnosti vlád v sestavování vybraných částí státních rozpočtů.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; státní rozpočet; rozpočtová skladba; diplomové práce; budget; budgeting; master's theses