Výběr internetového připojení - Šárková, Hana (2009)
Diplomová práce na téma Výběr internetového připojení se zabývá aplikací metod vícekriteriálního hodnocení variant (VHV) na různé typy internetového připojení. Cílem této práce je porovnat jednotlivé metody VHV a zjistit zda jsou či nejsou vhodné pro aplikaci na volbu internetového připojení. V práci porovnávám jak jednotlivé tarify různých internetových připojení, tak i typy připojení mezi sebou. Typy připojení, které porovnávám, jsou ADSL, CATV a Wi-fi. K porovnání používám lexikografickou metodu a metody ORESTE, WSA, TOPSIS a ELECTRE III. Jako nejlepší připojení se ukázala připojení pomocí technologie CATV, na druhém místě se umístilo ADSL připojení a nejhůře si vede Připojení pomoci Wi-fi technologie. Metoda lexikografická se ukázala ne příliš vhodná pro výběr internetového připojení, je použitelná jen za omezených podmínek. Ostatní metody se dle mé práce jeví jako vhodné pro výběr internetového připojení.