Výběr internetového připojení - Šárková, Hana; Kuncová, Martina, 1974-; Kašpar, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce na téma Výběr internetového připojení se zabývá aplikací metod vícekriteriálního hodnocení variant (VHV) na různé typy internetového připojení. Cílem této práce je porovnat jednotlivé metody VHV a zjistit zda jsou či nejsou vhodné pro aplikaci na volbu internetového připojení. V práci porovnávám jak jednotlivé tarify různých internetových připojení, tak i typy připojení mezi sebou. Typy připojení, které porovnávám, jsou ADSL, CATV a Wi-fi. K porovnání používám lexikografickou metodu a metody ORESTE, WSA, TOPSIS a ELECTRE III. Jako nejlepší připojení se ukázala připojení pomocí technologie CATV, na druhém místě se umístilo ADSL připojení a nejhůře si vede Připojení pomoci Wi-fi technologie. Metoda lexikografická se ukázala ne příliš vhodná pro výběr internetového připojení, je použitelná jen za omezených podmínek. Ostatní metody se dle mé práce jeví jako vhodné pro výběr internetového připojení.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; internet; diplomové práce; Internet; master's theses