Stavební smlouvy - způsoby jejich zachycení v účetnictví - Mařasová, Lucie (2009)
Tato diplomová práce se zabývá zachycením stavebních smluv v účetnictví u dodavatele. První kapitola je zaměřena na účetní zobrazení stavebních smluv podle IAS 11 -- Stavební smlouvy a obsahuje také stručný popis interpretací IFRIC 12 a IFRIC 15, jež souvisejí s IAS 11. Další kapitola popisuje účetní zobrazení stavebních smluv podle US GAAP. Jedna kapitola je též věnována požadavkům české účetní legislativy, které musí dodavatel brát v úvahu při účetním zobrazení stavebních smluv. Poslední kapitola je koncipována jako případová studie s cílem zjistit, jak stavební společnosti -- konkrétně tři evropské a tři americké stavební společnosti -- zachází se stavebními smlouvami v praxi.