Stavební smlouvy - způsoby jejich zachycení v účetnictví - Mařasová, Lucie; Krupová, Lenka, 1964-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato diplomová práce se zabývá zachycením stavebních smluv v účetnictví u dodavatele. První kapitola je zaměřena na účetní zobrazení stavebních smluv podle IAS 11 -- Stavební smlouvy a obsahuje také stručný popis interpretací IFRIC 12 a IFRIC 15, jež souvisejí s IAS 11. Další kapitola popisuje účetní zobrazení stavebních smluv podle US GAAP. Jedna kapitola je též věnována požadavkům české účetní legislativy, které musí dodavatel brát v úvahu při účetním zobrazení stavebních smluv. Poslední kapitola je koncipována jako případová studie s cílem zjistit, jak stavební společnosti -- konkrétně tři evropské a tři americké stavební společnosti -- zachází se stavebními smlouvami v praxi.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses