Export investic z České republiky - Vejdovec, Ondřej; Kopalová, Helena; Tyll, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Přímé zahraniční investice jsou velmi důležitým tématem pro malé a střední ekonomiky. Příchozí investice byly klíčové při transformaci české ekonomiky a patrně transformaci urychlily. O vlivu příchozích zahraničních investic na hostitelskou ekonomiku bylo napsáno několik zajímavých prací. Jak česká ekonomika roste, začíná být domácí trh pro některé úspěšné podniky malý a také odchozí přímé zahraniční investice se dostávají do popředí zájmu. V této práci chceme zmapovat vývoj PZI z Čech do zahraničí, popsat jejich hlavní determinanty, motivy státu pro jejich podporu, strategii našeho státu v této oblasti a srovnat české investice do zahraničí s aktivitou jiných států v regionu.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses