Ocenění společnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s. - Píša, Petr; Kopalová, Helena; Kolářová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Rodinný pivovar BERNARD a.s. použitím výnosové metody - diskontu volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele (Free Cash Flow To The Firm.) Ocenění je zpracováno na základě veřejně dostupných dat. Posudek je platný za předpokladu, že se nezmění vnější ani vnitřní prostředí fungování podniku. Při stanovení hodnoty jsem pracoval s dvoufázovým modelem diskontu volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. První fáze zahrnuje roky 2009 až 2012. Pro finanční plánování jsem využil program Stratex od společnosti Valex s.r.o., který pomáhá podrobněji naplánovat budoucí vývoj podniku a zejména peněžní toky. Od stejné společnosti jsem využil pro samotné ocenění program Evalent. Tyto programy jsou nadstavbou MS Excel a pomáhají přesněji vymezit např. investování do dlouhodobého majetku, řízení pracovního kapitálu, splácení úvěrů.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses