Analýza možností uplatnění snížené sazby DPH u staveb bytové výstavby v ČR a vybraných členských státech EU - Veselá, Eva; Svátková, Slavomíra, 1957-; Holubová daňový poradce, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem této práce bylo zjistit rozsah, v jakém uplatňují vybrané státy sníženou sazbu na bytovou výstavbu. Základní pravidla pro možnost uplatnění snížené sazby DPH stanovuje směrnice Rady 2006/112/ES. Jednotlivé státy využívají těchto možností v různém rozsahu. Některé státy mají navíc výjimky na uplatnění snížené sazby DPH u prodeje a nové bytové výstavby. V porovnávaných státech je v největší míře využita možnost uplatnit sníženou sazbu na renovace, rekonstrukce a opravy nesociálního bydlení. Nejvíce možností mají v rámci směrnice Polsko, Itálie a Španělsko a v největším rozsahu je použita snížená sazba na bytovou výstavbu v České republice a Polsku.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; sociální bydlení; bytová výstavba; diplomové práce; social housing; housing construction; master's theses