Daňový systém Malajie, reformy a politicko-ekonomický vývoj v asijské oblasti - Vondrák, Jiří; Láchová, Lenka, 1959-; Drábek, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce pojednává o daňovém systému Malajsie v politicko-ekonomickém kontextu. Práce seznamuje čtenáře, se základními daňovými podmínkami na území Malajské federace v kontextu s daňovými systémy v dané oblasti. Aktuální daňové podmínky a zjištěné údaje o daňovém zatížení jsou pro názornost komparovány, prostřednictvím grafů a tabulek, se sousedními státy Malajsie -- Singapur, Indonésie a Vietnam. V souvislosti s politicko-ekonomickým vývojem je akcentována také Asijská finanční krize, která vyvolala pokles hospodářského růstu a změnu dosavadní fiskální politiky. Podstatná část práce je věnována analýze daňové kvóty a struktuře daňového systému. Závěr práce je věnován komparaci daňových systému sousedících států a jejich zhodnocení.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses