Postavení českých poutních míst v mezinárodním cestovním ruchu - Kupečková, Vendula (2008)
Teoretická část práce se zabývá vymezením jednotlivých typů cestovního ruchu, s důrazem na náboženský cestovní ruch a poutní cesty, a dále nejdůležitějšími institucemi, které se propagací náboženského cestovního ruchu v České republice zabývají.Praktická část se zabývá nejvýznamnějšími poutními místy v Čechách a na Moravě, jejich propagací a hlavními rozdíly v přístupu k poutníkům a běžným turistům.