Výstavba rychlostní komunikace R35 v koridoru Vysoké Mýto - Staré Město - Čermák, Michal; Šauer, Petr; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu reálného rozhodovacího procesu v oblasti výstavby dopravní infrastruktury. Pokusím se v ní zaměřit na jednotlivé fáze procesu, které jsou nezbytné k nalezení optimální varianty vedení dopravního koridoru - zanesení plánované stavby do územního plánu, strategické posouzení vlivů tohoto plánu na životní prostředí (SEA), posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA), územní a stavební řízení. Dále se pokusím na základě vytyčených ukazatelů zjistit, zda bylo nalezeno optimální řešení, tedy řešení kombinující ekonomický, environmentální, sociální a technický aspekt výstavby. Vezmu přitom v úvahu rozhodování nejen na místní, ale i regionální a celostátní úrovni.
Vedoucí práce: Petr Šauer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses