Možnosti intermacionalizace podnikatelských aktivit malých a středních podniků - Kubáň, Martin (2008)
Teoretická část práce vysvětluje postavení internacionalizace v kontextu dalších paralelně probíhajících procesů ve světové ekonomice. Dále definuje kategorii malých a středních podniků (MSP), popisuje stav a význam tohoto sektoru v ČR a hodnotí formy internacionalizace podnikání. Analytická část práce dekomponuje proces výběru vhodné možnosti internacionalizace MSP a analyzuje dopady internacionalizace na řízení firmy. Praktická část práce formou strukturovaného rozhovoru s generálním ředitelem firmy W.A.G. minerální paliva, a.s., ověřuje a doplňuje analytickou část.