Možnosti intermacionalizace podnikatelských aktivit malých a středních podniků - Kubáň, Martin; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Teoretická část práce vysvětluje postavení internacionalizace v kontextu dalších paralelně probíhajících procesů ve světové ekonomice. Dále definuje kategorii malých a středních podniků (MSP), popisuje stav a význam tohoto sektoru v ČR a hodnotí formy internacionalizace podnikání. Analytická část práce dekomponuje proces výběru vhodné možnosti internacionalizace MSP a analyzuje dopady internacionalizace na řízení firmy. Praktická část práce formou strukturovaného rozhovoru s generálním ředitelem firmy W.A.G. minerální paliva, a.s., ověřuje a doplňuje analytickou část.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; podnikání; diplomové práce; business; master's theses