Smluvní zajištění v mezinárodní přepravě - Dvořáková, Lenka; Sato, Alexej, 1952-; Navrátil, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce se věnuje smluvnímu zajištění mezinárodní nákladní přepravy z obchodně-právního hlediska jako součásti realizace mezinárodních obchodních operací. Popisuje klasifikaci nákladní přepravy a její ekonomický význam ve světě i v aplikaci na Českou republiku. Dále charakterizuje typy jednotlivých smluv k zajištění mezinárodní přepravy z hlediska české národní legislativy i mezinárodních úmluv, jichž je Česká republika členem, včetně způsobu zajištění celní deklarace přepravovaného zboží. Součástí práce je i praktická část zaměřená na specifika přepravy nebezpečných věcí, a s tím související možná rizika.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses