Ocenění podniku OEZ s.r.o. - Hanáková, Lucie (2008)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku k určitému datu. První část diplomové práce se zabývá pro ocenění velmi důležitou strategickou analýzou, z jejichž závěrů vyplyne prognóza tržeb oceňovaného podniku. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza oceňovaného podniku a na jejím základě se hodnotí finanční zdraví oceňovaného podniku. Na tyto části navazuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a následné sestavení finančního plánu. V závěrečné části dochází k výslednému ocenění podniku na základě výnosové metody DCF Entity a jako alternativní metoda je zvolena metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.