Ocenění podniku OEZ s.r.o. - Hanáková, Lucie; Maříková, Pavla, 1965-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku k určitému datu. První část diplomové práce se zabývá pro ocenění velmi důležitou strategickou analýzou, z jejichž závěrů vyplyne prognóza tržeb oceňovaného podniku. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza oceňovaného podniku a na jejím základě se hodnotí finanční zdraví oceňovaného podniku. Na tyto části navazuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a následné sestavení finančního plánu. V závěrečné části dochází k výslednému ocenění podniku na základě výnosové metody DCF Entity a jako alternativní metoda je zvolena metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses