Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Šimková, Zuzana; Indrová, Jarmila; Hošek, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cílem práce je zhodnocení udržitelného rozvoje cestovního ruchu ve Zlínském kraji, analýza jeho současného stavu a nastínění možného rozvoje v příštích letech. Teoretická část je zaměřena hlavně na historii a vysvětlení pojmů souvisejících jak s trvale udržitelným rozvojem, tak s udržitelným rozvojem cestovního ruchu. Dále následuje analýza současného stavu cestovního ruchu ve Zlínském kraji. V praktické části je Zlínský kraj zhodnocen pomocí indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu na základě kritérií stanovených Evropskou unií a dotazníkového šetření, které postihuje povědomí o udržitelném cestovním ruchu rezidentů, návštěvníků, podnikatelů a pracovníků veřejné správy v kraji. K celkovému zhodnocení cestovního ruchu ve Zlínském kraji je pak použita metoda SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; cestovní ruch; diplomové práce; tourism; master's theses