Předávání osobních údajů do zahraničí - Jeřábková, Helena; Boháček, Martin, 1947-; Wimrová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cílem práce je zhodnotit stadium vývoje pravidel předávání osobních údajů z Evropské unie do třetích zemí. V první části práce jsou obsaženy základní informace týkající obecně ochrany osobních údajů včetně klíčových pojmů, základních principů a také právního rámce této úpravy. Druhá část s využitím pojmu "odpovídající úroveň ochrany" popisuje právní mechanismy předávání osobních údajů z EU do třetích zemí. Dále jsou popsány metody takového předávání, které jsou v souladu s požadavkem poskytnutí úrovně ochrany osobních údajů odpovídající úrovni v EU. Třetí část je zaměřena na vývoj jednání mezi Spojenými státy americkými a Evropskou unií o předávání osobních údajů cestujících leteckou dopravou a dosaženou právní úpravu. Práce zároveň identifikuje současné trendy a poskytuje možné cesty vývoje této problematiky.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses