Využití satelitních navigačních systémů v dopravě - Havlík, Martin; Zelený, Lubomír; Ptáček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce se zaměřuje na aplikaci satelitních navigačních systémů v různých dopravních oborech. Úvodem je popsán všeobecný princip fungování navigačních systémů, dále jeho historie a vývoj. V následující části jsou popsány současné navigační systémy, jejich princip fungování, architektura a poskytované služby. Samostatná kapitola je věnována připravovanému evropskému systému Galileo a jeho službám. Praktická část práce se zabývá aplikací navigační systémů průřezově dle jednotlivých dopravních oborů. Kromě dopravní sféry jsou uvedeny aplikace i v jiných oblastech lidské činnosti. Stěžejní část je věnována aplikaci při sledování a řízení firemního vozového parku. Součástí rozboru aplikace je propočet efektivnosti této investice.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses