Ekonomické a sociální postavení menšin a jejich integrace v ČR na příkladu Vietnamské menšiny - Kvěch, Richard; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Hlavním cílem této práce je zaměřit se na problémy soužití vietnamské menšiny s českou společností a na této menšině ilustrovat proces soužití menšin s většinovou společností. V rámci tohoto přístupu uskutečníme terénní výzkumy zaměřené především na problematiku integrace vybrané menšiny. Na základě analytických prací a empirických výsledků zhodnotíme integrační procesy dané menšiny. Dílčím cílem práce je zhodnocení aktualizované Koncepce integrace cizinců na území ČR.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; migrační politika; diplomové práce; migration policy; master's theses