THR PRÁCE A NEZAMĚSTNANOST V PARDUBICKÉM KRAJI - Štvánová, Dana; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Schuster, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce analyzuje trh práce a nezaměstnanost v Pardubickém kraji. Úvodní část přibližuje, čím se práce zabývá, popisuje jednotlivé kapitoly a určený cíl, kterého má být dosaženo. Obsahuje teoretickou část, jsou vysvětleny základní pojmy a zákonitosti fungování trhu práce a aspekty spojené s nezaměstnaností. Další část rozebírá charakteristiku Pardubického kraje, trh práce a míru nezaměstnanosti v tomto kraji. Zabývá se strategickými dokumenty orientovanými na trh práce a na rozvoj Pardubického kraje. Je potvrzeno specifické postavení města Pardubice, ve kterém následně proběhne dotazníkové šetření. Toto šetření je zaměřeno na sledování chování respondentů v Pardubicích a okolí při stávajícím pracovním zařazení a při eventuálním hledání nové práce. Dále je přiblížen pohled respondentů na úřad práce jako na veřejnou instituci.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses