Konvergencny projekt IASB a FASB veduci k priblizeniu IFRS a US GAAP - Rusňáková, Zuzana (2009)
Cielom bakalarskej prace je podat prehlad o historii konvergencneho projektu IASB a FASB na priblizenia IFRS a US GAAP, jeho nastrojoch a na aktualnom spolocnom projekte (prezentacia uctovnej zavierky) ilustrovat jeho vyznam a casovu narocnost. Prva kapitola je zamerana na organizacnu strukturu a proces tvorby standardov FASB a IASB. Druha kapitola podava prehlad historie, sucasneho stavu a nastrojov konvergencneho projektu IFRS a US GAAP. Zaverecna kapitola opisuje jeden z aktualnych hlavnych spolocnych projektov - prezentacia uctovnej zavierky, vysvetluje jeho vyznam a podava urcite zhodnotenie navrhovanej upravy.