Konvergencny projekt IASB a FASB veduci k priblizeniu IFRS a US GAAP - Rusňáková, Zuzana; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cielom bakalarskej prace je podat prehlad o historii konvergencneho projektu IASB a FASB na priblizenia IFRS a US GAAP, jeho nastrojoch a na aktualnom spolocnom projekte (prezentacia uctovnej zavierky) ilustrovat jeho vyznam a casovu narocnost. Prva kapitola je zamerana na organizacnu strukturu a proces tvorby standardov FASB a IASB. Druha kapitola podava prehlad historie, sucasneho stavu a nastrojov konvergencneho projektu IFRS a US GAAP. Zaverecna kapitola opisuje jeden z aktualnych hlavnych spolocnych projektov - prezentacia uctovnej zavierky, vysvetluje jeho vyznam a podava urcite zhodnotenie navrhovanej upravy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses