Analýza podnikatelských příležitostí pro české subjekty cestovního ruchu vzhledem k příjezdovému cestovnímu ruchu z Nizozemského království - Nohejlová, Daniela (2008)
Práce v první části charakterizuje Nizozemské království jako celek - jeho ekonomické charakteristiky a charakateristiky nizozemského cestovního ruchu. Druhá část se zabývá nizozemským příjezdovým cestovním ruchem do České republiky - jeho vývojem, charakteristikami, hlavními tendencemi a faktory, které ho ovlivňují. Jsou zde zmíněny hlavní cestovatelské zvyklosti Nizozemců a důvod proč navštěvují právě Českou republiku. Třetí část práce rozebírá jednotlivé služby cestovního ruchu. V rámci každé služby je zmíněno co Nizozemci požadují, jaká je současná situace na trhu v České republice a v návaznosti na to jsou nastíněny možné podnikatelské příležitosti pro české subjekty cestovního ruchu. Poslední čtvrtá část konkretizuje a vyčleňuje nějvětší objevené podnikatelské příležitosti - dělí je jednak podle služeb cestovního ruchu, jednak podle geografického členění České republiky.