Analýza podnikatelských příležitostí pro české subjekty cestovního ruchu vzhledem k příjezdovému cestovnímu ruchu z Nizozemského království - Nohejlová, Daniela; Jarolímková, Liběna; Hamarnehová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce v první části charakterizuje Nizozemské království jako celek - jeho ekonomické charakteristiky a charakateristiky nizozemského cestovního ruchu. Druhá část se zabývá nizozemským příjezdovým cestovním ruchem do České republiky - jeho vývojem, charakteristikami, hlavními tendencemi a faktory, které ho ovlivňují. Jsou zde zmíněny hlavní cestovatelské zvyklosti Nizozemců a důvod proč navštěvují právě Českou republiku. Třetí část práce rozebírá jednotlivé služby cestovního ruchu. V rámci každé služby je zmíněno co Nizozemci požadují, jaká je současná situace na trhu v České republice a v návaznosti na to jsou nastíněny možné podnikatelské příležitosti pro české subjekty cestovního ruchu. Poslední čtvrtá část konkretizuje a vyčleňuje nějvětší objevené podnikatelské příležitosti - dělí je jednak podle služeb cestovního ruchu, jednak podle geografického členění České republiky.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses