Monitoring cykloturistiky v ČR - Schlechter, Vojtěch (2008)
Zaměřit se na cyklostezky a cyklotrasy a jejich financování, odvětví obchodu cyklistiky, kolo jako dopravní prostředek, terénní cyklistiku, cyklistu jako spotřebitele a doplnit toto vlastním průzkumem, to je hlavní cíl této práce. Zmapovat celkovou situaci v cyklistice a potažmo cykloturistice a zjistit co chybí k plné funkčnosti systému.