Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Havlasová, Martina; Indrová, Jarmila; Hošek, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
První kapitola práce obsahuje vymezení pojmu udržitelného rozvoje a udržitelného rozvoje cestovního ruchu, stručný historický vývoj a způsob hodnocení udržitelnosti pomocí souborů indikátorů. Druhá kapitola se zabývá vymezením a definicí šetrných forem cestovního ruchu jako je ekoturistika, agroturistika, ekoagroturistika, hippoturistika a cykloturistika. Třetí kapitola obsahuje charakteristiku Jihočeského kraje a zhodnocení jeho potenciálu v oblasti cestovního ruchu. Čtvrtá a pátá kapitola se zabývá zhodnocením udržitelného rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji na základě vybraných indikátorů a na základě dotazníkového šetření mezi pracovníky krajského úřadu, účastníky cestovního ruchu, rezidenty a podnikateli v oblasti cestovního ruchu v Jihočeském kraji.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses