Návrh strategie firmy Gentech, s.r.o. - Pulkrabová, Magdalena; Šlechtová, Jitka; Švecová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cíl diplomové práce je (i) představení, (ii) zhodnocení současných aktivit, provedení analýzy (iii) interních podmínek, (iv) odvětví a (v) externího okolí (PEST) malé stavebního podniku -- Gentech, s. r.o. Interní analýza umožnila identifikovat silné a slabé stránky podniku a externí analýza odhalila možné příležitostí a ohrožení. K identifikaci silných, slabých stránek, příležitostí a ohrožení byla použita SWOT analýza. Ke zhodnocení mikrookolí byl použit Porterův model 5 sil. Na základě informací z analýzy SWOT byly nastíněny možné opatření, jejich realizace by měla přispět k udržení postavení na trhu a k dlouhodobé prosperitě společnosti.
Vedoucí práce: Jitka Šlechtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; malé a střední podnikání; diplomové práce; small and medium-sized business; master's theses