Letiště České republiky a jejich vliv na cestovní ruch - Večerníková, Lenka (2008)
Hlavním cílem práce je zkoumání vlinu vybraných letišť České republiky na cestovní ruch. První část analyzuje mezinárodní cestovní ruch ve vztahu k České republice. Další část je zaměřena na jednotlivá letiště, jaké služby jsou z hlediska cestovního ruchu poskytovány. Poslední část ukazuje vliv nákladů a lokace zmíněných letišť na příjezdový a výjezdový cestovní ruch. Jsou zde zdůrazněny i preference turistů.