Analýza a racionalizace zpětné logistiky u DHL Exel Supply Chain, Automotive UK - Beneš, Martin; Pernica, Petr, 1948-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce je zpracována na základě požadavku vedení společností DHL Exel Supply Chain a Swindon Pressings Limited na zvýšení efektivity využívání zdrojů (finančních, lidských a materiálních) obou společností. Úvodní teoretické část se zaobírá rozborem termínů "logistika" a "supply chain management", v jakém kontextu je chápe současná logistická teorie, zda je mezi nimi rozdíl a v jakém kontextu je využiji ve své práci. Vysvětlením pojmu "zpětná logistika" a její začlenění v systému podniku a logistiky se zabývám v další části. Integrované logistické řetězce a koncept štíhlé výroby v kombinaci s řízením na bázi six sigma, jež z mého pohledu mají klíčový význam ve fungování moderních dodavatelsko -- odběratelských vztahů, a to především v automobilovém průmyslu, představím v posledním oddílu teoretické části. Vratné obaly, dopravní a přepravní proces hrají klíčovou roli v druhé -- praktické části, která se zaobírá průběhem reenginnering logistických procesů v konkrétních podmínkách u společnosti Swindon Pressings Limited. Cílem této práce je analyzovat managementem firmy zadaný problém, vytvořit alternativní scénáře řešení, tyto kriticky zhodnotit a následně zdokumentovat proces implementace vybraného racionalizačního řešení.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses